måndag 2 mars 2015

Jobb, föräldraledighet och en rak höger!

Helgen bestod av jobb för min del. Från och med nu kommer jag jobba fredag, lördag och söndag varannan vecka.
Det känns bra av flera anledningar. För det första är det skönt med lite miljöombyte, jag har ju gått hemma sedan i början av januari 2013, först med gravidpenning och sen som mammaledig med undantag av några jobbpass i början av förra året innan jag drabbades av DVT.

För det andra behöver jag inte alls ta ut lika många föräldradagar varje vecka eftersom jag tjänar väldigt bra under helgerna då handels har 100% OB-ersättning lördagar efter kl.12 och hela söndagar och för det tredje så är det bra för Roberts del att få mer egen tid med barnen.
När Angelina fyller 1år i höst måste jag ju ta ut 5 dagar/vecka om jag vill behålla min SGI så att börja redan nu att bunkra dagar känns helt rätt, jag vill ju ha dagar kvar till de kommande åren oxå att kunna ta ut. Med Annabelles dagar snålade vi som 17 så vi har ca 120 dagar kvar till framtida föräldradagar och ledigheter, perfekt om vi vill förlänga semestern lite de kommande åren.
Dessutom så blir det inte en så jättestor omställning för min egen del den dagen jag börjar jobba heltid igen även om planen är att vara mammaledig hela året ut och i början av 2016.

Om jag skulle ge ett enda råd till de som planerar att skaffa barn eller är gravida så är mitt råd: SPAR PENGAR, allra helst om du tänker vara föräldraledig länge med barnet.
För oss som skaffade barn med knappt 1,5 års mellanrum har det varit superbra med en extra buffert att kunna ta av så att även Angelina kan få vara hemma till hon är 1.5 år innan hon behöver skolas in på förskolan.
När Angelina väl har skolats in kommer jag till en början vara deltidsföräldraledig innan jag går över till full heltid, så att hon slipper gå fulla dagar från start, det tror jag är en bra lösning så att hon får god tid på sig att anpassa sig.

Annabelle älskar att vara på förskolan så jag ser inga som helst bekymmer med att lämna henne där på heltid, det kommer nog gå problemfritt, dessutom kommer de ju att ha varandra där hon och Angelina.

Våran lilla förskola här i Marma med 20 barn mellan 2 och 5 år är ett guldställe med underbara förskollärare som verkligen ser till varje liten individs behov och anpassar inlärningen därefter så att barnet hela tiden utmanas att utöka sina färdigheter och kunskaper, det är verkligen ingen förvaring att ha sitt barn på förskolan i Marma utan ett privilegium att mina barn får chansen att utvecklas i sin egen takt med närvarande och väldigt engagerade pedagoger.
Annabelle hade garanterat inte utvecklats med denna raketfart om hon hade varit hemma med mig och Angelina.

För ett par månader sen fick jag höra av en person att jag minsann var en dålig mamma eftersom jag lämnade bort min äldsta dotter om dagarna nu när vi fått tillökning i familjen.
Personen, som själv har barn, kunde inte se några som helst fördelar med att "förvara" barn på förskolan när jag ändå "bara gick hemma". 
Jag känner fortfarande ett hat mot denna människa! Jag är emot våld men vissa männskor förtjänar faktiskt en rak höger, denna människa är en av dem.
Att folk ens tror att man bara "går hemma", DET ÄR INGEN SEMESTER att plötsligt vara 2-barnsmamma och dessutom vara ensam förälder dygnet runt under vardagarna. 
Jag är helt övertygad om att Annabelle mår absolut bäst av att vara på förskolan och får chansen till att få en massa kunskap av utbildade förskollärare som specialiserat sig på små barn och att utmana dessa individer att VILJA lära sig om hur allt fungerar.

Jag är ingen förskollärare, jag är bara en otroligt lycklig lottad människa som fått chansen att bära och föda två små barn som kallar mig mamma som jag efter bästa förmåga, helt utan några högskolepoäng i ämnet ska uppfostra till att bli självständiga, trygga, kärleksfulla, lyckliga och kunskapstörstande, vad är det då för fel med att erbjuda mina barn, som är det mest värdefulla jag har, vägledning från de som faktiskt har högskolepoäng och är utbildade i ämnet? 
INGET ALLS!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar