tisdag 30 december 2014

Angelina 4 månader

Angelina blev 4 månader på annandagen.
Våran lilla solstråle!
När hon låg i min mage kallade vi henne för "glada bollen" eftersom hon på ultraljudet låg med benen i skräddarställning, ihoprullad som en boll och såg väldigt glad ut i ansiktet av det vi kunde se där & då och det har visat sig stämma alldeles utmärkt för gladare bebis har jag aldrig träffat på faktiskt.
Igår premiärsatt hon vid matbordet en kort stund och det var oerhört populärt hos Angelina men även Annabelle blev alldeles till sig och visade upp stolt upp sina bestick och vad hon åt för lillasyster. Gulligt, Annabelle sköter storasysterrollen alldeles perfekt, så liten fast ändå så stor på samma gång.
En rolig grej med att lilla A blivit 4 månader är att vi kan börja låta henne smaka på olika livsmedel samt börja lite försiktigt med gröt. 
Sempers banangröt var omåttligt populär hos Annabelle så det känns som ett säkert kort att börja med, den ska inhandlas vid nästa besök på affären.
Idag var det premiär för fast föda i form av yttepyttelite mosad banan.
Är så kul att se små bebisar prova mat, hur de verkligen smakar och känner med hela munnen på det som kommit in gapet på dem.
Bananen verkade populär iallafall.

Glömmer aldrig när Annabelle var 9 månader och fick smaka grapefrukt för första gången, först hade hon den där nyfikna "det-här-var-något-nytt" minen och någon sekund senare skakar hon på hela kroppen och kniper ihop munnen och ögonen allt vad hon kan och sväljer biten, sen sträcker hon ut handen efter mer!?! 
Som förälder är det ju jättekul att ge barnen sån mat som de gör miner av det tror jag alla föräldrar gör för det kan väl inte bara vara vi som roas av det?

Imorgon är det sista dagen på 2014. Det jag kommer minnas mest från detta år är såklart Angelinas ankomst till vår familj men ett starkt minne och något jag kommer få leva med resten av mitt liv är oxå min DVT-resa, från att i ett par dagar ha gått med vad jag trodde var vanliga gravidkrämpor till att bli inlagd akut för DVT och behöva gå igenom hela den efterföljande processen med alla sprutorna, fula stödstrumpor i sommarvärmen, läkarbesök, specialistmödravård, rädslan för att inte kunna få smärtlindring vid förlossningen m.m.
Sommaren 2014 var dessutom den varmaste jag någonsin upplevt i Sverige och får jag önska så får gärna alla kommande somrar bli precis lika varma och soliga!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar