torsdag 26 juni 2014

Inför förlossningen

Läkarbesöket hos specialistmödravården gick inte som jag ville.
Jag kom dit med förhoppningen att inför förlossningen kunna minska doseringen av Fragmin så att jag skulle kunna få Epidural när det är dags men både medicin- och kougulationsläkare sa blankt nej till att minska min dagliga dos från 10000ie på morgonen och 7500ie på kvällen till bara 7500ie var 24e timme som krävs för att det över huvud taget ska gå att lägga en Epidural. Jag måste fortsätta med den höga doseringen ända fram till förlossningen vilket då innebär att det måste gå hela 24timmar efter att jag tagit min spruta innan narkosen kan lägga en Epidural och med tanke på att det totalt tog 9 timmar med A är det inte ens att fundera på. Epiduralen hjälpte mig extremt mycket då så jag skulle verkligen vilja ha den även denna gång.
Läkaren gav mig 3 alternativ som jag ska överväga till på onsdag då hon ringer mig för vidare diskussion.

1. Att förlossningen startar av sig själv och jag inte kan få Epidural och hoppas på att det går fort och smärtfritt.

2. Att jag får ett datum och en tid för att bli igångsatt på kvällen vilket då innebär att jag kan få Epiduralen tidigast dagen efter på morgonen.

3. Planerat kejsarsnitt men det är inte optimalt eftersom jag har en ökad blödningsrisk.

Alternativ nr. 3 är inte aktuellt då jag verkligen vill föda vaginalt och det känns inte alls bra med tanke på blödningsrisken.
Måste fundera på de andra 2 innan jag bestämmer mig.
Det bästa är ju såklart om allt sker naturligt men jag är så rädd att jag inte kommer klara av smärtan från värkarna när jag vet hur bra det skulle kunna kännas med Epidural och igångsättning med den omtalade magsårsmedicinen cytotec känns inte som något stabilt alternativ. 
Det brukar ju gå fortare med nr2 än med nr1 och vägen ut är ju redan använd en gång så att säga men jag vet inte i nuläget vad jag vill göra?!?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar