lördag 7 juni 2014

Barnledig, vad gör man?

Vi har varit barnlediga sedan i torsdags kväll. En vän till oss tog sjuksköterskeexamen och hade fest på torsdagskvällen för att fira det så A har varit med sin mormor och morfar Kurt (plastmorfar) uppe i deras sommarstuga som ligger några mil norr om Gävle. 
Igår gjorde jag och R näst intill ingenting, vi satt halva dan och försökte komma på vad vi skulle göra.
Alla andra gånger som vi har lämnat iväg A har vi gjort det för att vi har haft något inplanerat men igår hade vi absolut ingenting planerat. Vad gör man när man är barnledig?! Vad gjorde vi innan A kom?!
Fick nästan ångest över att vi inte tog tillvara på timmarna utan A men samtidigt  tänkte vi måste man göra något utöver det vanliga?! 
Näe, det måste man inte kom vi fram till så vi åkte och handlade lite god mat och bjöd hem några vänner.
En lugn hemmakväll utan att babyvakten ligger framför näsan på oss var inte helt fel men det känns väldigt tomt utan A hemma måste jag erkänna.
Idag gjorde vi lite "måsten" här hemma på förmiddagen, R klippte nästan allt gräs på gården och det är ju en hel del så det tog ett par timmar trots att det finns en ordentlig åkgräsklippare och jag bäddade rent i sängen, städade och dammsög först uppe hos oss och sedan i trapphuset och i den gemensamma hallen en trappa ner. R's mormor påtade med blommorna, svärfar gick lös med grästrimmern och svärmor grejade med hundarna och hade blivande valpköpare på besök. R's syster är i Göteborg på minisemester så hon var befriad från gårdsarbete. En av alla fördelar med att bo som vi gör är just det att alla hjälps åt med arbetet på gården. 
På eftermiddagen åkte vi upp till mammas stuga för att hämta A.
Vi blev bjudna på grillat och satt ute i det härliga vädret. 
Det är så himla mysigt med sommarstuga. Jag och R håller ständigt utkik utifall en lämplig stuga skulle bli till salu men tills dess att vi hittar vårt smultronställe får vi nöja oss med att hälsa på i mammas stuga. Kanske låter där här konstigt men utedasset där är riktigt mysigt att gå på, för det första luktar det aldrig äckligt därinne och nu doftade det dessutom syrén där, mamma hade ställt in en vas med en syrénkvist som doftade gudomligt, för det andra är det mysigt med det lilla fönstret där inne, man kan sitta och titta ut mot skogen och sjön och för det tredje är det så otroligt gulligt där inne med den blommiga tapeten.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar