tisdag 1 juli 2014

Shoppingväder

Igår morse var jag till Skutskärs vårdcentral, först tog jag blodprover som skulle tas innan min morgonspruta sedan hade jag ett rutinbesök hos barnmorskan. Magen växer precis som den ska och lillhjärtat tickar på i lagom snabb takt. Järnbristen jag hade sist var fortfarande inte riktigt bra men mycket bättre än senast. Passade på att rådfråga barnmorskan ang. mina 3 val inför förlossningen och efter att ha pratat med henne är jag ganska så säker på hur jag kommer att göra men jag väntar till imorgon onsdag innan jag avslöjar mitt val eftersom överläkaren på specialistmödravården ringer och har svar på mina blodprover samt att jag får bolla lite till med henne.
Resten av måndagen öste regnet ner så vi var bara hemma och jag började planera inför förskolestarten i augusti. Det behövs ju både det ena och det andra i klädväg trots att A bara ska vara där 15 timmar/vecka. Slängde ut en tråd på facebook ang. tips och råd vad som är bra att ha och fick väldigt bra respons så idag när vi vaknade och regnet fortfarande öste ner bestämde jag mig för att ta en tur till Uppsala för att kolla efter allvädersställ, regnkläder m.m.
Åkte till Boländerna som är ett shoppingområde med alla möjliga butiker. först gock vi in på Barnens land och kikade på skötväskor för vi skulle behöva en ny men hittade ingen jag tyckte om. XXL var nästa stop och där hittade jag ett par Viking ofodrade stövlar till kampanjpris, framme vid kassan fanns det även små crocs för minifossingarna till kampanjpris så jag slog till på ett par sådana också som A kan strosa runt i här hemma.
Sedan besökte vi Stadium och där hittade jag tokrosa Everest regnbyxor med hängslen (regnjacka har A sedan tidigare), en Everest skaljacka på rea till halva priset, ett par riktigt ordentliga Everest skalbyxor med hängslen och med extra förstärkning på rumpan och knäna, ett fleeceunderställ på rea och två par ullstrumpor till halva priset. Vi börjar med att ha ett set av varje med regnkläder och allvädersställ och ser sen om vi känner att det blir jobbigt att bubba fram och tillbaka till förskolan. Känns ju lite onödigt att köpa dubbelt på en gång innan vi känt oss för eftersom det bara handlar om 2-3 dagar i vecka och vi har inte mer än 200 meter till förskolan här i Marma. 
Tänkte först att jag skulle köpa ett Didriksons waterman regnställ som har vunnit flera tester och flera personer har rekommenderat just det setet men det får vänta tills A växt ur regnkläderna hon redan har.
När vi kom hem sken solen och det var jätteskönt ute, jag tror att det kommer vara solsken resten av sommaren nu eftersom vi har laddat upp med ordentliga kläder för regniga och gråa dagar... hoppas kan man iallafall.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar