onsdag 16 juli 2014

Husvagnsägarinna

R och jag äger en gammal husvagn, en kabe från -84 som R bor i nere i Sthlm under arbetsveckorna. Allt funkar och den är i fint skick men inte ultimat att campa i med hela familjen, särskilt inte nu när vi blir 1 till. Planlösningen och sängplatserna är inte alls anpassat för en 2-barnfamilj med hund.
Sommarstuga har legat på tapeten länge men efter att vi diskuterat kring ämnet kom vi fram till att en husvagn skulle passa oss bättre. Vi bor ju på ett toppenställe här i Marma med egen pool, ingen insyn från grannar, stor tomt på ca. 30 000 kvm med stora gräsytor och fina skogspartier och sålänge R jobbar borta skulle tiden inte räcka till för att ta hand om en sommarstuga oxå. 
Även fast vi är många som bor på gården är det en del jobb med att hålla allt i bra skick och varje hushåll måste ju dra sitt strå till stacken. 
En husvagn anpassad för våra behov skulle passa oss mycket bättre än en sommarstuga. Vi har kollat runt en del, mest på blocket för skojs skull, tänkt att om något år eller två kan vi slå till...
Vi åkte till Valbo i förrgår, till husvagnscenter där svärfarsämnet jobbar sedan en tid tillbaka för att lämna in våran gamla kabe på lite service då bromsarna låg an och kylskåpet krånglade. När vi lämnat in vagnen på verkstaden säger R: "ska vi ta en vända och kolla i några vagnar?" 
"Ja, det kan vi göra" säger jag.
Vi väljer att gå in ett par vagnar och plötsligt kommer vi in i en husvagn som är precis så perfekt som det bara går för vår familjs behov! Både jag och R känner, WOW vilken klockren husvagn! 
Vagnen vi står i är en sprillans ny Hobby med 3-våningssäng och garderober i bakändan, den delen går att skärma av mot den stora sittgruppen i mitten med läckert kök och stort kylskåp. I framändan finns en fläskig dubbelsäng, mycket förvaringsutrymmen och en toalett samt handfat som oxå den delen lätt kan skärmas av. 
Vi hade hittat våran drömvagn, med en sån här skulle vi inte behöva byta husvagn förrän barnen är utflugna ur boet.
Vi åker hem, räknar lite, diskuterar och dagen efter åker vi ut till husvagnscenter igen och gör klart allt och nu är vi ägare till en Hobby de luxe 560 KMFe årsmodell 2014, det är vad jag kallar spontanshopping!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar