måndag 7 juli 2014

Camping, hundar och vattendjuret

På morgonen i fredags packade vi in hela familjen i bilen och med husvagnen på släptåg åkte vi ner till Grännastrandens camping. Första helgen i juli varje år är det staffespecialen där, en hundutställning med enbart engelska staffordshirebullterriers.
Resan ner flöt på smidigt och vi kom fram på eftermiddagen. R's syster och  hennes kille och vi hade bokat campingplatser bredvid varandra. 
Vi grillade och satt ute hela kvällen mellan vår husvagn och deras husbil sånär som på en liten promenad bort till svärmorsämnets husbil för att kolla in hur hon hade det.
På lördagen kl.09 började utställningen.
R ställde såklart ut vår Norrman, han blev oplacerad med CK (certifikat kvalité) i hanhundsklassen.
Bästa hanhund först i unghundsklassen, sedan bästa hanhund totalt och sedan Best in show blev en av svärmorsämnets hundar. Det är verkligen en jättestor grej att ta hem den titeln när det är en rasspecial och 388 hundar anmälda. Dessutom vann svärmorsämnet Bästa uppfödargrupp. Grand slam för Kennel Kronsäter med andra ord, superkul! 
Norrman och den norska kennel varifrån han är köpt, Kennel Celuna, kom på tredje plats bland uppfödargrupperna. 
När vi hade hjälpt svärmorsämnet att frakta alla priser och pokaler till hennes husbil grillade vi vid husvagnen och satt ute och njöt i det underbara vädret. Vilket väder förresten, tur att det blåste lite annars hade jag nog tuppat av i värmen. Kompressionsstrumporna känns verkligen som långkalsonger när det är varmt ute. 
På söndagen åt vi frukost ute sen tog vi en promenad runt omgivningen innan vi packade ordning allt och satte oss i bilen för att åka hem till Marma igen.
Vi kom hem igen runt 7 på kvällen. Borta bra men hemma bäst! 
Idag åkte R till jobbet som vanligt, jag och A tappade i vatten i hennes lilla plaskpool, hon badade sen hela dagen sånär som på en mat och sovpaus mitt på dagen. Det bästa hon vet är att bada och jag kan sitta med magen i vädret på en solstol bredvid så för mig passar den aktiviteten utmärkt!
Blir nog en sån dag imorgon oxå om värmeböljan fortsätter för här hemma är det ingen som bryr sig att jag springer omkring i bikini med magen bar och med mina äckligt fula kompressionsstrumpor. Ingen som helst insyn från grannarna har vi heller.
Dubbelvagnen är kanon både till hundar och ungar btw. 

Svärmorsämnet med Sigge som blev Best in show! Bilden togs när han hade vunnit bästa hanhund.
Vattenälskande A leker med vattenspridaren

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar