lördag 21 februari 2015

Restaurangbesök med barn

Efter förra veckans hektiska schema med alla förberedelser inför dopet och sedan själva dopdagen i söndags har vi bestämt oss för att inte planera in något denna helg utan bara mysa och umgås tillsammans.
Igår var vi en vända till Valbo köpcentrum,   Robert behövde lite nytt sen gick vi till IKEA och lunchade.
Ljudnivån inne på restaurangen i lunchtid är allt annat än rogivande och det är fullt med människor i alla åldrar, perfekt när man har barn med sig, av flera anledningar. 
För det första gör det inget om barnet är högljutt, vi har inte det problemet men iaf, för det andra har barnet inga problem att sitta still, det händer grejer hela tiden så man får hela tiden något nytt att titta på vilket i sin tur innebär att man som förälder kan lugnt och sansat äta upp sin mat utan avbrott eftersom barnet har fullt upp med att hålla koll på allt som händer runtomkring.
De gånger vi käkar ute och har barn med oss ser vi alltid till att sätta oss där det är som mest liv och rörelse, många vet jag som sätter sig i skymundan när de har små barn med sig för de vet att barnens myror i brallan kommer visa sig förr eller senare under måltiden och de vill inte behöva skämmas för att barnet stör bordet bredvid eller blir otåligt och högljutt osv men jag garanterar att barnet sitter nöjt i sin stol utan problem om det hela tiden händer saker runtomkring. Ju mer liv och rörelse det är desto lugnare måltid får man som förälder!
Att ha med någon leksak fungerar oxå såklart, en stund, sedan tröttnar de på den oxå så om man inte vill ha med sig en hel ryggsäck med olika leksaker är det ett säkert kort att sätta sig där det rör sig mest folk!

Vår gamla skötväska har gjort sitt och igår var jag och hämtade ut vår nya,
en härligt röd från bumbleride (ja jag gillar bumbleride), miljövänligt tyg både in- och utvändigt,  smutsavvisande och antibakteriella egenskaper och massor med fack!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar